Biografie De Kermisklanten

1962-1969

Henny van Voskuylen en Coby Mol hadden beide hun sporen verdient op de accordeon toen zij elkaar ontmoeten bij een amateur cabaret  in Utrecht. Coby Mol volgde het Conservatorium in Utrecht en speelde net als Henny afzonderlijk van elkaar op allerlei feesten en partijen. Zij kwamen elkaar tegen en het werd een duo. Onder de naam Las Estrellas  maakten zij hun tv-debuut op 18 juni 1962 in het AVRO  programma  Nieuwe Oogst gepresenteerd door Paul van Vliet. In 1964 op 15 mei Trouwen zij. In 1969 worden ze benaderd door Annie De Reuver van Grammofoonplatenfirma Dureco. Met Annie werd de eerste langspeelplaat opgenomen onder de artiestennaam  De Kermisklanten. Deze elpee werd op 16 oktober 1969 op de markt gebracht de meeste nummers werden door Henny van voskuylen zelf geschreven. Vanaf het eerste moment was er sprake van een Kermisklanten-Sound. Het geheim van deze Sound ligt verscholen in een ingebouwde elektronische vondst. Annie de reuver heeft samen met pierre kartner(later Vader Abraham) teksten geschreven op de melodieën van henny van voskuylen van hun eerste lp Kermisklanken van De Kermisklanten de nummers In gedachten zie ik het Kerkje weer(20e plaats) en Niemand Kan ons Toch Scheiden(23e Plaats) gezongen door Duo X stonden weken in de Hitlijsten.

1970

Na het vertrek van Annie de Reuver bij Dureco nam het duo het besluit de platenproducties in eigen hand te nemen. Met kunstfluitster Corinna wordt het tweede album opgenomen.

Net als bij het debuut krijgt het duo voor het tweede album Romantische Melodieën een gouden elpee. De single Zigeunertango bereikt de Nederlandse Top 40. In Duitsland wordt deze single later uitgebracht als Zigeunertango door Die Kirmesmusikanten (de Duitse naam van de kermisklanten)De single bereikt bij de oosterburen de jukebox top 10.

1971

De Kermisklanten ontvangen voor de elpee Kermisklanten 3 een Gouden Plaat. De singel Ode aan Manuela verkoop zeer goed en is zoals de titel al zegt een ode aan het lied manuela van Jaques Herb dat goud werd ook de singel Arsene Lupine doet het heel goed de singel Kleine Liefdesmelodie is de laatste singel die uitkomt en hoort bij het album kermisklanten3 dit singeltje bereikt de 30e plaats in de top 40.

1972

Het livealbum De Kermisklanten treden voor u op wordt net niet platina. Ook de elpee De Kermisklanten 5 is een verkoopsucces. De singel De Liefdestango komt in december echter niet verder dan de tipparade. Bij Capri komt de verzamelaar veel liefs van de kermisklanten.

1973

Als in april het Veronica-schip strandt op de kust van Scheveningen brengen De Kermisklanten de gelegenheidssingle uit Jij bent de speelbal door de golven. Ook nemen De Kermisklanten een nummer op ter ere van Ajax, dat zojuist de Europacup 1 heeft gewonnen en ook komt de elpee Accordeonpourri uit deze elpee is wederom een verkoopsucces. De singel Costa del sol/Athene komt uit.

1974

Het album Operette & Operamelodieën verschijnt. Ook neemt de populariteit in België toe daarom word er voor België een elpee opgenomen met de titel Vlaamse Successen. Het duo neemt het besluit de platenproducties in eigen hand te nemen Henny van voskuylen is vanaf dat moment niet alleen de helft van het accordeon duo de kermisklanten maar tevens platenproducer Componist en Arrangeur van deze muzikale act de successen in het voormalige West-Duitsland neemt zo toe dat de kermisklanten vooral daar optraden.

1975

 

Het album een weekend met De Kermisklanten komt halverwege het jaar uit. Dit is een goede samen werking  van Dureco en De Weekend bij een abonnement op de weekend kreeg men of korting of een elpee met onder anderen ook titels van een weekend met Ben Cramer en anderen. De plaat blijft negen weken in de lijsten staan. In dit productieve jaar verschijnen ook de albums Kermisklanten Tango's de carnavalsplaat Accordeon Feestpourri in september, Super Accordeon Sound en in november de elpee Kermisklanten show met diversen artiesten

1976

In 1976 komt de elpee Schlager Festival uit en is een verkoop succes. Ook verschijnt dat jaar de elpees Walsen en Marsen. Een einde komt er aan een succesvolle periode bij Dureco. De platenmaatschappij heeft anderen gedachten over muziek en verlengt het contract niet meer. De Kermisklanten gaan verder bij CNR en de eerste elpee die uit komt heet Midnight.

1977

Het album 16 Gouden Successen bereikt de 14e plaats in de albumlijst. De lp De Kermisklanten Aan Het strand stil en verlaten verschijnt aan het eind van het jaar en wordt net niet platina. Ook de elpee WereldSuccesen1 doet het enorm goed. Ook nemen De Kermisklanten voor de Kerstijd een elpee op.

1978

In augustus verschijnt de verzamelaar 50 Hits. De plaat bereikt de 32plaats in de albumtop 100 6weken lang de elpee wordt Goud. Het album Wereldsuccesen2 komt uit. Ook de singel Happening komt uit.

1979

Het compilatiealbum 28 Hitmelodieën doet het heel aardig. Twee nummers van de plaat worden door pretpark De Efteling gebruikt om de bezoekers van haar waterorgelhal op te vrolijken. Het gaat om potpourri YMCA/Casanova/Hooray Hooray/Oh Me Oh My/In the Navy en potpourri Het Kleine Café aan de Haven/Twee Reebruine Ogen/Als de Klok van Arnemuiden/Aan het Strand Stil en Verlaten. De Kermisklanten bestaan 10 jaar en speciaal voor dit jubileum komt de elpee De Kermisklanten 10jaar. Ook verschijnt de langspeler Speel mee met De Kermisklanten waarin een muziekboek is bijgesloten om mee te kunnen spelen. In Duitsland Komt het grootste platensucces met de elpee 24 Immer Grune Akkordeon-Erfolge werd de 2e plaats in de Duitse elpee top 100 bereikt achter ABBA en word uiteindelijk Goud.

1980

Het label Dureco brengt zonder veel succes De lp De Kermisklanten uit. 28 Hitmelodieën uit 1979 op het eigen CNR Label levert het duo een gouden plaat op. Nog een verkoopsucces is de elpee Hitparade een Pourpourri van 24 Hits van nu.

1981

 

 

 

 

 

 

 

1982

 

 

 

1983

 

 

1984

 

1985

 

1986

 

 

1987

 

 

1988

 

 

1989

De single Crazy Accordeon verschijnt. Het nummer behaalt de 21ste plaats en blijft 8weken staan. De plaat Kermisklanten spelen u Lievelingsmelodieën en behaalt de album top 5. Ook een eer is het voor De Kermisklanten als ze op het golden label een elpee hebben uit de Dureco tijdperk in mei 1981 komt de elpee 30HitKnallers uit en is wederom een succes Dureco brengt de singel Harmonicamars uit een verzamel singel van de eerste elpee Kermisklanken van De Kermisklanten. Ook komt de singel HillbillyRock/Harmonicafox uit bij CNR. 

 

 

In februari 1982 komt het 2e deel 50 Hits uit en verkoopt ook heel goed. De singels Draaiorgelmars Maskerade en Pinguïndans komen uit.

 

 

Augustus 1983 komt de live elpee 40Gezelligste KroegHits.

 

 

De singel Tiger Rag is zeer Succesvol en verkoopt heel goed.

 

In de zomer van 85 komt de Lp 28 Super-Sommer-Sonnen-Hits non-stop

 

Met de singel De Raspa 2keer in Op Volle Toeren. En De elpee 28Super hits non stop is er weer een succes. De elpee 28 Schlager Schlag Auf Schlag die een groot succes word in Duitsland.

 

In dit jaar zijn De Kermisklanten in Duitsland te bewonderen

in 7grote amusementsprogramma’s bij ARD ZDF in West – Duitsland.

 

Het duo werkt samen met Frank en Mirella aan de elpee/cd Heimwee naar de zee verschijnt en is een enorm succes. De singel Als ik de torens van Cadzand zie is enorm Succesvol.

 

Met de zeersuccesvolle Cd Ein Klang bezaubert Millionen  bereiken De Kermisklanten opnieuw grote succes in Duitsland.

1990

 

 

1992

 

 

1993

 

 

 

1994

 

 

1995

 

 

 

1996

 

 

 

 

 

1997

 

 

Op 29 Januari komt het album Bitten Zum Tanz .

 

 

Het duo treedt veelvuldig op in binnen - en buitenland. Op plaatgebied verschijnen er voornamelijk verzamelaars.In mei verschijnt het album Goldene Schlager-Jahre - die Hits der 50er.

 

Bij Diamond komt het verzamel album Het beste van De Kermisklanten. Op 18januari komt in Duitsland Die Hitparade uit.Ook verschijnt de verzamelaar 20 Jahre Kirmesmusikanten en ook nog de cd Welthits im neuen Sound.

 

In Duitsland en Nederland word de cd die 20 besten Volkstumlichen Melodieën uitgebracht en is in Duitsland een groot succes in Nederland een bescheiden succes.

 

In 1995 schrijft Coby van Voskuylen tekst en Henny Componeert de muziek van het liedje Wij Willen Niet Naar Huis op Kinderen voor Kinderen 16 Tot op vandaag staat dit nummer op het vaste repertoire van alle VARA – Kindersongfestivals in het land.

 

Bij Arcade wordt de verzamelaar 100Hollandse Hits van toen en nu uit gebracht en doet het aardig. In Duitsland zijn ze te bewonderen op tv met kerst ook komt het album bij Spectrum Weihnachten Mit Den Kirmesmusikanten. Ook komt nog in Duitsland en Nederland de cd album Akkordeon-Hits Zum Tanzen en is in Nederland en Duitsland succes vol .Ook komt in oktober in Duitsland de succesvolle cd Die Groben Erfolge ook verschijnt het compilatie album roten rosen in Duitsland.

 

In Duitsland komt bij Spectrum het album Meisterstucke uit en is in Duitsland wederom een groot succes.Ook komt in mei het album Jeder Tag Ist Ein Schöner Tag uit in Duitsland.

 

 

1998

 

Het duo staat op diverse verzamelalbums, waaronder Zeemansliedjes en Hitpiraten Hitparades.

1999-2000

 

 

 

 

 

2002

 

 

2004

 

 

2005

 

 

 

 

 

 

2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010

Henny en Coby van Voskuylen worden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje Nassau. Henny en Coby kondigen aan dat ze hun Carrière afbouwen. De Kermisklanten zouden later uiteindelijk hun Carrière stoppen omdat Henny de spierziekte psma heeft en accordeon spelen uit is gesloten.

 

 

Henny en Coby komen in het tv programma de stoel van Rik Felderhof.

 

 

Henny en Coby worden geïnterviewd in het programma Man Bijt Hond na het overlijden van Prins Bernard.

 

 

Verschijning van het boek ‘Maskerade van een accordeonduo’.
Autobiografie van Henny van Voskuylen. In 2001, drie jaar nadat bij hem een spierziekte is geconstateerd, ontstaat bij hem de idee om een boek te schrijven over zijn leven. Met de enige vinger die nog functioneert, realiseert hij dit. (uitgave Gopher Publishers, 259 pagina’s, ISBN 90-5179-234-4)

 

 

 

Vinger aan de Pols (AVRO)
Persbericht: “Accordeonduo 'De Kermisklanten' staat dertig jaar aan de top. Totdat Henny ontdekt dat hij aan een slopende spierziekte lijdt. Vinger aan de Pols bezoekt het kranige duo in hun gezellige huis en spreekt over het leven met een slopende ziekte (PMSA). "Mijn doodvonnis", noemt Henny het. De invloed van de ziekte op het dagelijkse bestaan, niet alleen voor de zieke, maar zeker ook voor de partner. Accordeon spelen is niet meer mogelijk voor Henny en ook zijn vrouw Coby heeft haar instrument niet meer aangeraakt: "We zijn een duo", zegt ze, "zonder hem kan ik niet verder spelen"

 

 

 

In zijn boek ‘Maskerade van een accordeonduo’ schrijft Henny over zijn reactie nadat hij in 1998 de diagnose verneemt: “Ik heb meteen gezegd dat ik het jaar 2000 in elk geval wilde halen, maar de behandelende artsen konden mij dat niet beloven, gezien de snelheid waarmee de ziekte om zich heen grijpt.”

Op 12 januari 2010 overlijdt Henny thuis in Soest op 68-jarige leeftijd.

 

 

Bron : Henny en Coby van Voskuylen