Biografie De Kermisklanten

1962-1969

Henny van Voskuylen en Coby Mol hadden beide hun sporen verdient op de accordeon toen zij elkaar ontmoeten bij een amateur cabaret  in Utrecht. Coby Mol volgde het Conservatorium in Utrecht en speelde net als Henny afzonderlijk van elkaar op allerlei feesten en partijen. Zij kwamen elkaar tegen en het werd een duo. Onder de naam Las Estrellas  maakten zij hun tv-debuut op 18 Juni 1962 in het AVRO  programma  Nieuwe Oogst gepresenteerd door Paul van Vliet. In 1964 op 15 Mei Trouwen zij. In 1969 worden ze benaderd door Annie De Reuver van Grammofoonplatenfirma Dureco. Met Annie werd de eerste langspeelplaat opgenomen onder de artiestennaam  De Kermisklanten. Deze elpee werd op 16 Oktober 1969 op de markt gebracht de meeste nummers werden door Henny van Voskuylen zelf geschreven. Vanaf het eerste moment was er sprake van een Kermisklanten-Sound. Het geheim van deze Sound ligt verscholen in een ingebouwde elektronische vondst. Annie de reuver heeft samen met Pierre Kartner(later Vader Abraham) teksten geschreven op de melodieën van Henny van Voskuylen van hun eerste lp Kermisklanken van De Kermisklanten de nummers In gedachten zie ik het Kerkje weer(20e plaats) en Niemand Kan ons Toch Scheiden(23e Plaats) gezongen door Duo X stonden weken in de Hitlijsten.

 

 

 

 

1970

Na het vertrek van Annie de Reuver bij Dureco nam het duo het besluit de platenproducties in eigen hand te nemen. Met kunstfluitster Anna Corinna wordt het tweede album opgenomen.

Net als bij het debuut krijgt het duo voor het tweede album Romantische Melodieën een gouden elpee. De single Zigeunertango bereikt de Nederlandse Top 40. In Duitsland wordt deze single later uitgebracht als Zigeunertango door Die Kirmesmusikanten (de Duitse naam van de kermisklanten) De single bereikt bij de oosterburen de jukebox top 10.

 

 

 

 

1971

De Kermisklanten ontvangen voor de elpee Kermisklanten 3 een Gouden Plaat. De single Ode aan Manuela verkoop zeer goed en is zoals de titel al zegt een ode aan het lied Manuela van Jacques Herb dat goud werd ook de single Arsene Lupine doet het heel goed de single Kleine liefdesmelodie is de laatste single die uitkomt en hoort bij het album Kermisklanten 3 deze singlet bereikt de 30e plaats in de top 40.

 

 

 

 

1972

Het live album De Kermisklanten treden voor u op verschijnt. Ook de elpee De Kermisklanten 5 is een verkoopsucces. De single De liefdestango komt in December echter niet verder dan de tipparade. Bij Capri komt de verzamelaar veel liefs van De Kermisklanten.

 

 

 

 

1973

In Februari tijdens een live TV uitzending van de Vader Abraham Show worden de drie gouden albums [Kermisklanken van De Kermisklanten] [Romantische Melodieën] [Kermisklanten 3] uitgereikt door Chiel Montagne aan De Kermisklanten. Als in April het Veronica-schip strandt op de kust van Scheveningen brengen De Kermisklanten de gelegenheidssingle uit Jij bent de speelbal van  de golven. Ook nemen De Kermisklanten een nummer op ter ere van Ajax, dat zojuist de Europacup 1 heeft gewonnen en ook komt de elpee Accordeonpourri uit deze elpee is wederom een verkoopsucces. De single Costa del sol/Athene komt uit.

 

 

 

 

1974

Het album Operette & Operamelodieën verschijnt. Ook neemt de populariteit in België toe daarom word er voor België een elpee opgenomen met de titel Vlaamse Successen. Het duo neemt het besluit de platenproducties in eigen hand te nemen Henny van Voskuylen is vanaf dat moment niet alleen de helft van het Accordeon duo De Kermisklanten maar tevens platenproducer Componist en Arrangeur van deze muzikale act de successen in het voormalige West-Duitsland neemt zo toe dat De Kermisklanten vooral daar optreden.

 

 

 

 

 

1975

Het album een weekend met De Kermisklanten komt halverwege het jaar uit. Dit is een goede samenwerking  van Dureco en De Weekend bij een abonnement op Een weekend kreeg men of korting of een elpee met onder anderen ook titels van een weekend met Ben Cramer en anderen. De plaat blijft negen weken in de lijsten staan. In dit productieve jaar verschijnen ook de albums Kermisklanten Tango's de carnavalsplaat Accordeon Feestpourri in September, Super Accordeon Sound en in November de elpee Kermisklanten show met diversen artiesten.

 

 

 

 

1976

In 1976 komt de elpee Schlager Festival uit en is een verkoop succes. Ook verschijnen dat jaar de albums Walsen en Marsen. Een einde komt er aan een succesvolle periode bij Dureco. De platenmaatschappij heeft anderen gedachten over muziek en verlengt het contract niet meer. De Kermisklanten gaan verder bij CNR en de eerste elpee die uit komt heet Midnight.

Bij RCA in Duitsland tekenen Die Kirmesmusikanten ook een nieuwe contract, en daar verschijnt het album Eine seefahrt die ist lustig.

 

 

 

 

1977

Het album 16 Gouden Successen bereikt de 14e plaats in de albumlijst. De albums  Aan het strand stil en verlaten en WereldSuccesen 1 doen het enorm goed. Ook nemen zij een Kerstalbum op.

In Duitsland bij RCA verschijnen de albums Akkordeon Party Mit den Kirmesmusikanten en Wenn die bunten fahnen wehen.

 

 

 

 

1978

In Augustus verschijnt het album 50 Hits met een TV Special opgenomen in het pretpark Oud Valkeveen in Naarden. De plaat stond 6 weken lang in de album top 100 en wordt later Goud,  in November komt het album Wereldsuccesen 2 uit.

In Duitsland verschijnt dit album onder de titel Die Kirmesmusikanten spielen welterfolge, en een Kerst album Frohes Fest mit Den Kirmesmusikanten.

 

 

 

 

1979

Het Album 28 Hitmelodieën wordt goud, twee nummers van de plaat worden door pretpark De Efteling gebruikt om de bezoekers van haar waterorgelhal op te vrolijken. Het gaat om Potpourri YMCA/Casanova/Hooray Hooray/Oh Me Oh My/In the Navy en Potpourri Het Kleine Café aan de Haven/Twee Reebruine Ogen/Als de Klok van Arnemuiden/Aan het Strand Stil en Verlaten. De Kermisklanten bestaan 10 jaar en speciaal voor dit Jubileum verschijnt De elpee

Kermisklanten 10 Jaar, tijdens dit Jubileum krijgen Henny en Coby uit handen van André van Duin de gouden plaat van 28 Hitmelodieën uitgereikt. tevens verschijnt de LP Speel mee met De Kermisklanten waarin een muziekboek is bijgesloten

om mee te kunnen spelen.  In Duitsland komt het grote platensucces, met de elpee 24 Immer Grune Akkordeon-Erfolge, hiermee werd de  tweede plaats in de Duitse album top 100 bereikt achter ABBA en word uiteindelijk goud.

 

 

 

 

1980

Het label CNR brengt met groot succes in Nederland de albums Hitparade een Potpourri van 24 Hits van nu. 28 Tango's,  Robert Stolz Melodieën.

En op het Duitse RCA Label verschijnen de albums, Die großen erfolge der Kirmesmusikanten,

28 Bekannte Stimmungslieder, Die 28 beliebtesten tango's en Spielen Robert Stolz, dit laatst genoemde album krijgt veel waardering en zal later bekroond worden met De Robert Stolz buste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1981

De single Crazy Accordeon verschijnt. Het nummer behaalt de 21ste plaats en blijft 8weken staan en met verschillende TV optredens Op Volle Toeren en Nederland Muziekland is dit nummer wederom een groots succes voor De Kermisklanten. De albums Kermisklanten spelen u Lievelingsmelodieën en 30 Hitknallers bereiken alle bij de Album Top 50.

Voor Duitsland RCA verschijnt het album Die Kirmesmusikanten spielen ihre lieblingsmelodien.

 

 

1982

In Februari 1982 verschijnt het album 50 Hits Deel 2 en in November komt het album Pinguindans uit.

Ook verschijnen de singles Maskerade Pinguingdans en Hillbilly Rock, met de laatstgenoemde single stonden De Kermisklanten in veel TV shows.

In Duitsland bij RCA verschijnen de albums Auf zur Polonaise en Mit musik um die welt uit.

 

 

1983 

Augustus 1983 verschijnt de live elpee 40 Gezelligste Kroeg Hits.

In Duitsland bij RCA komt in samenwerking met het blad Bild am Sontag het Album Super Stimmung Non Stop 1.

 

 

1984

Op 5 April krijgen De Kermisklanten wederom een gouden plaat uitgereikt voor de verkoop van 50.000 exemplaren van 50 Hits uit 1978.

In April zijn De Kermisklanten ook met de single Tiger rag te zien in verschillende TV programma's, en in Mei verschijnt het album 14 grote hitmelodieën en in Oktober 28 Nederlandse Volksliedjes Non-Stop.

In Duitsland bij RCA verschijnen na het grote succes van Super Stimmung Non Stop 1 het vervolg Super Stimmung 2 en 16 Super top hits wederom in samenwerking met het blad Bild am Sontag.

 

 

1985

In de zomer van 85 komt de Lp 28 Super-Sommer-Sonnen-Hits non-stop. In September verschijnt in samenwerking met RCA en  K-Tel het album Mit musik durch unsere Heimat,

Met grote Radio en TV Reclame.

 

 

1986

Met de single De raspa in verschillende TV shows en de LP 28 Super hits non stop is er weer een succes in Nederland.

In April verschijnt Het album Memories Goldene Film Und Musical-Welterfolge, in Oktober verschijnt het album 28 Schlager Schlag Auf Schlag dit is het eerste album wat zowel op LP als op CD wordt uitgebracht.

 

 

1987

In Juni komt de eerste CD van De Kermisklanten, 20 Grote Successen in samenwerking met de platenfirma Dino word hier ook TV en Radio Reclame voor gemaakt.

In dit jaar bestaan Die Kirmesmusikanten 15 jaar in Duitsland en verschijnt het album Goldene Jubiläums-Klange 28 immergrüne Erfolgs-melodien,

en zijn ze te bewonderen in alle grote amusement programma's  in o.a ZDF ARD SAT 1 en bij RTL word zelfs een uitgebreide special uitgezonden van 30 minuten.

 

 

1988

Het duo werkt samen met Frank en Mirella aan het album Heimwee naar de zee hiervan verschijnt de single Als ik de torens van Cadzand zie en komt er in Augstus ook een TV Special.

In Duitsland bij RCA verschijnt het album 28 Party-Knüller Non-Stop.

 

 

1989

Bij CNR in Nederland verschijnt het album 20 Jaar Kermisklanten.

In Duitsland verschijn in April het goed ontvangen album Ein Klang begeistert Millionen, in Oktober verschijnt het album in samen werking

met het Ural Kosaken Chor, Goldene Melodien aus Rußland und Deutschland, waarmee verschillende TV optredens worden gemaakt in onder anderen het goed bekeken programma Musikantenstadl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1990

In Mei  verschijnt het album Mit musik durch's leben, van dit album wordt het nummer L 'age tendre gebruikt als herkeningsmelodie

voor het ZDF TV programma Besser essen, gepresenteerd door Carolin Reiber.

 

 

1991 

In Maart maakt SAT 1 een speciale TV uitzending getiteld Von Herz zu Herz gepresenteerd door de populaire Ramona Leiss,

Dit word thuis en in de omgeving bij Henny en Coby opgenomen, in deze uitzending spelen Die Kirmesmusikanten samen met hun draaiorgel die Kirmestango.

In April verschijnt bij RCA het album Das ist musik für sie, in November komt het album Das Besten Vom Besten dit is het laatste album wat op LP wordt uitgebracht.

Uit dit album wordt het door Henny geschreven nummer Weihnachten in den Bergen gebruikt als herkenningsmelodie voor het gelijknamige TV programma bij de zender RTL.

 

 

1992

Het Duo treedt veelvuldig op in binnen - en buitenland. In Mei verschijnt de CD Goldene Schlager-Jahre - die Hits der 50er.

In Oktober hebben Henny en Coby de Krone der Volksmusik gekregen in de jaarlijkse TV Show Krone der Volksmusik van RTL Duitsland.

 

 

1993

Bij de platenfirma RPC Entertainment verschijnt de 2 CD-BOX De allermooiste van De Kermisklanten.

In Duitsland verschijnt in Februari de CD 20 Jahre, na aanleiding van het 20 jarige bestaan als Die Kirmesmusikanten, word hun Jubileum in verschillende Duitse TV programma's gevierd.

 

 

1994

In Duitsland word de CD die 20 besten Volkstumlichen Melodieën uitgebracht en is in Duitsland een groot succes.

 

 

1995

In Nederland verschijnt bij platenfirma Dino de CD De Kermisklanten Presenteren De 20 beste volkstümlichen Melodien.

Voor het TV Programma Kinderen voor Kinderen schijft Coby van Voskuylen de tekst en Henny Componeert de muziek van het liedje Wij Willen Niet Naar Huis, dit nummer verschijnt op de CD Kinderen voor Kinderen nummer 16.

Tot op vandaag de dag staat dit nummer op het vaste repertoire van alle VARA – Kindersongfestivals in het land.

In Duitsland verschijnt bij RCA het album Musik, die machen wir für dich. 

 

 

1996

Bij Arcade wordt de verzamelaar 100 Hollandse Hits van toen en nu uit gebracht, met Radio en TV reclame.

In Oktober verschijnt de CD Weihnachten mit den Kirmesmusikanten.

 

 

1997

In Januari zijn De Kermisklanten te gast in het TV Programma Geef nooit op van Peter Jan Rens, waar zij de wens van Dennis Bairam in vervulling laten gaan door samen de Matrozenmars te spelen.

In Duitsland in Mei zijn Die Kirmesmusikanten te zien op TV bij ZDF in het programma Wunschkonzert gepresenteerd door  Carolin Reiber staan zij op 1 met de Zillertaller hochzeitsmarsch.

Op 18 Juni hebben De Kermisklanten een onderscheiding gekregen van De Burgemeester Brouwer-Korf van Amersfoort, voor de succesvolle en geslaagde actie die zij gedaan hebben samen met de Stadsbodes van Amersfoort voor de extra klok van het carrillion van De Amersfoortse Toren.

 

 

1998

In Duitsland verschijnt de CD Jeder Tag ist ein schöner Tag, en diversen TV optredens voor de Duitse TV.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1999

Op 27 Maart worden Henny en Coby van Voskuylen beiden benoemd tot Ridder in de Order van de Oranje Nassau.

In het TV programma Laat de leeuw gepresenteerd door Paul de Leeuw nemen De Kermisklanten afscheid.

En op 29 Mei krijgen Henny en Coby de Accordeon-Award uitgereikt door Annie de Reuver.

 

 

2000

Op 14 Mei bij ZDF in het TV programma Wunschkonzert gepresenteerd door Carolin Reiber, nemen Die Kirmesmusikanten afscheid.

 

 

2002 

Henny en Coby komen in het TV programma De stoel van Rik Felderhof.

 

 

2004

Henny en Coby worden geïnterviewd in het programma Man Bijt Hond na het overlijden van Prins Bernard.

 

 

2005 

Verschijning van het boek ‘Maskerade van een accordeonduo’.
Autobiografie van Henny van Voskuylen. In 2001, drie jaar nadat bij hem een spierziekte is geconstateerd, ontstaat bij hem de idee om een boek te schrijven over zijn leven. Met de enige vinger die nog functioneert, realiseert hij dit. (uitgave Gopher Publishers, 259 pagina’s, ISBN 90-5179-234-4)

 

 

2007 

Vinger aan de Pols (AVRO)
Persbericht: “Accordeonduo 'De Kermisklanten' staat dertig jaar aan de top. Totdat Henny ontdekt dat hij aan een slopende spierziekte lijdt. Vinger aan de Pols bezoekt het kranige duo in hun gezellige huis en spreekt over het leven met een slopende ziekte (PMSA). "Mijn doodvonnis", noemt Henny het. De invloed van de ziekte op het dagelijkse bestaan, niet alleen voor de zieke, maar zeker ook voor de partner. Accordeon spelen is niet meer mogelijk voor Henny en ook zijn vrouw Coby heeft haar instrument niet meer aangeraakt: "We zijn een duo", zegt ze, "zonder hem kan ik niet verder spelen"

In zijn boek ‘Maskerade van een accordeonduo’ schrijft Henny over zijn reactie nadat hij in 1998 de diagnose verneemt: “Ik heb meteen gezegd dat ik het jaar 2000 in elk geval wilde halen, maar de behandelende artsen konden mij dat niet beloven, gezien de snelheid waarmee de ziekte om zich heen grijpt.”

 

 

2010

Op 12 Januari  2010 overlijdt Henny thuis in Soest op 68-jarige leeftijd.

 

 

2011 

In Mei 2011 verschijnt in Duitsland als eerbetoon aan Henny, bij Edition Plus[Shop24direct] een 4 CD Box en een DVD met Televisie reclame onder de naam Kirmesmusikanten Das Beste uitgebracht met groot succes.

In hetzelfde jaar heeft Readers Digest in Duitsland ,Oostenrijk en Zwitserland een 3CD Box met biografie uitgebracht met de titel Das großé Starportrait Tulpen aus Amsterdam.

Edition Plus brengt in Oktober de CD  Kirmesmusikanten Fröhliche Weihnachten uit.

 

 

2017

Op 7 April  verschijnt in Duitsland  bij Telamo[shop24direct] De 4 CD BOX Das Beste. en een DVD met gelijknamige titel.

Mediamarkt in Duitsland brengt een 2 CD Box van Das Beste uit.

Op 31 Juli brengt het Duitse  TV Programma Das große Wunschkonzert een ode van 65 minuten aan Die Kirmesmusikanten, Gepresenteerd door Lydia Huber.

Telamo brengt op 1 September De 3 CD BOX Kirmesmusikanten  Musikanten-Fest uit.

 

 

2018

Op 12 Oktober verschijnt bij Telamo[Shop24direct] De  5 CD BOX Kirmesmusikanten Gold 100 Akkordeon-Hits, Inclusief een boekje met biografie en foto's.

Ook voor dit album wordt TV Reclame gemaakt.

Mediamarkt in Duitsland brengt de 2 CD BOX uit onder de titel 40 Akkordeon-Hits ook inclusief Biografie en foto's.

 

 

2020

Vanaf September is de complete discografie van De Kermisklanten en Die Kirmesmusikanten

ook op Spotify, Itunes, Deezer, en Youtube te beluisteren, te downloaden en te streamen.

Ook verschijnt op deze platformen in Oktober het album 50 Jaar De Kermisklanten door de jaren heen.

En in December volgt het album Kerstklanken door De Kermisklanten.

 

 

2021

Bij Telamo[Shop24direct] in Duitsland verschijnt in Mei de 6 CD BOX

Kirmesmusikanten Die großen Hit-Kollektion met als extra geschenk een Accordeonspeld ter nagedachtenis van Henny zijn 80e verjaardag.

 

 

Bron : Henny en Coby van Voskuylen